Klockan är: för sent..eller kanske för tidigt..

Klockan är 3.46. Oj! Kanske dags att sova. Men jag är jätteglad och pigg för att jag har skrivit mitt "paper" för Miljöpsykologi. Det var intressant att läsa om hur naturen påverkar vår självdisciplin och därför också olika typer av antisocial behaviour. Inte bara natur självklart. Nej..livet är mycket komplext - allt påverkar allt. Därför måste vi vara försiktiga och bry sig lite mer. Men nu måste jag sova..
Natti natt!

Bilder från 47

De var glada..
Lisa skrattarLisa o LizaLisa o GunnarLiza o JimmyJimmy o AngelikaJJD

Mer bilder från festen har
Liza i sin blogg.

Jag lovar att jag ska inte blogga mer om festen..

Han vann!!!

Fredrik vet allt!
Fredrik vann

Hon vann!!!!!

Ganska klart vem som är vinnaren. Eller hur? =) Grattis Lisa!!!!

Vinnare1

Hon är nöjd och vi är stolta över henne =) Och glada för hennes skull!
29884-16

Tipspromenad

Festen var så bra att jag fortfarande tänker på den. Nu tänkte jag att publicera vår tipspromenad. Den var skoj!!!

FRÅGA 1
Varför har festen tema 47?

1.         För att Kristina och Liza blir så många år
            tillsammans
X.        För att 4 gånger 7 är 28 och 4+7 är 11.
           Och Liza fyller 28/11
2.         För att det var det enda tema de kunde
            komma överens om

FRÅGA 2
Hur motionerar Kristina och Liza?
1.         Kristina spelar handboll och Liza springer
             till jobbet
X.        Kristina glömmer saker och får
           springa tillbaka. Liza hoppar hopprep på
           arbetstid
2.         De dansar Tango

FRÅGA 3
När fyller Liza och Kristina 50 är?
1.         25:e april 2007
X.        25:e november 2008
2.         25:e maj 2007

FRÅGA 4
Var träffade Kristina Liza första gången?

1.         I Laxå 2003
X.        I Slovakien 2004
2.         På jobbet 2005

FRÅGA 5
Var träffade Liza Kristina första gången?
1.         I Laxå 2003
X.        I Slovakien 2004
2.         På jobbet 2005
  FRÅGA 6
  Varför tar det  1 ½ timme när Kristina och Liza  lunchar tillsammans?
  1.         Det tar så lång tid att få maten 

  X.        Liza fotar hela tiden
  2.         Kristina tuggar 50 gånger  FRÅGA 7
  Vad gör Kristina och Liza på fredagar?
  1.         Dansar Tango

  X.        Slappar i den gröna soffan 
  2.         Bloggar

  FRÅGA 8
  Hur många ord kan Kristina och Liza sjunga på sin favoritsång och hur länge har de tränat?
  1.         9 ord på 2 månader
  X.        14 ord på 1 månad
  2.         27 ord på 3 veckor

  FRÅGA 9
  Vad försöker Liza lära Kristina?

  1.         Alla bra svenska uttryck och ordspråk
  X.        Att dansa Tango
  2.         Att äta sushi med pinnar

  FRÅGA 10
  Vad är svårast för Kristina och Liza?
  1.         Att hitta på tipspromenadens 10:e fråga
  X.        Att dansa tango
  2.         Att gissa vem som vinner idol


Festbloggen

Namn: Liza
Klockslag: 21.58

Kommentar: Nu pratar Erik om att han ska gå.. Åhh vad han är trist! Jag ska ju spela nu! Den berömda tangon kanske... tänk vad han kommer att missa! Och så försöker han visst dra med sig UNF:arna i trist-fördärvet.. usch!

Namn: ”Andreas”
Klockslag: 22.02

Nu är jag på Kristinas och Lizas PERFEKT kalllllllaaaaaaaaaaas =) =)  =D Den är hur roligt som helst!!!! De skulle göra såna saker oftare. Typ..varje vecka. Jag det ska jag föreslå efter Liza, Angelika, Johanna, Lallllllaaaa har spelat.
Det händer många olika saker..Oj..nu låter det...aaaa ye..nu låter det finnt..
Aha....så vi hade tipspromenad..jee .det går att skriva i takten med de som spelar =)=) =)...aha..men tillbaka till tipspromenad..KLAP KLAP KLAP..
Så..tips promenad var SVÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅRT!!!!!  (Vad händer nu? Lisa skratar..men varför? Vad gör de? Har de inte övat tillräkligt?) Men..tipspromenad! JAG VANN INTE =(..Nu vet jag hur kändes Sybel igår när hon gick ut  (Idol menar jag) Aha....vad ville jag skriva..Sergio var roligt! Jag behövde inte hans lektion ..jag kan dansa allt möjligt och omöjligt..(nu spelar de igen – yeeeeee vad duktiga de är..nästan som jag) Men det var roligt att röra sig lite och titta på de andra hur de gör..
Nu ska jag lyssna lite.nån annan kan skriva Klap klap klapppppp
PS..JAG GILLAR DEN HÄR FESTEN!!!!!
Snipp snapp snut

Namn:UNF:arna
Klockslag:22.06

Nu snackar lalla J denna festen är jätte bra J lika bra som kristina & liza you go girls ;) nyss spelade nåra fiol
 Det var rörande ... förut var vi på kurs men allt skullebli mycket roligare om party pinglorna var me ;)nu sitter hon och frågar ut en stackars fredrik LHan svara feeelBuuu
Skaka skaka:D:D HAHA you must be yoking Tjohoo go fredrik
Ooooooohh!!!!!! Alla sitter och skrattar    wow wow wow Bravo fredrik
Fråga 7 mohahaha   tssss ursekta föregående som skrev hon e bäst: J som alla andra unf :are !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jag e bäst ........nu fotar de vinnarna av tippspromisen nu ska dom dansa tahahahahahaaaaaaaaaaaaaa Fredrik fredrik ne he inte Fredrik. nu ska vi dansa nöööööööööööööööööööööööööööö ......... i like to  dance J

Namn: Lalla
Tid: 22:32

Kul att ordna en NOVEMBER-fest!!! Hoppas det ökar popularitetskurvan för vå r fantastiska månad. Eller hur? Födelsedags”barnen”!!!
Tack för en jätte trevlig fest. Vi gör väl detta till en novembertradition, eller hur?

Namn: Gunnar
Tid: 22.40

Vilken trevlig fest ni bjudit in till. Fyll år snart igen så kommer jag och trivs med er igen.

Namn: Lisa
Tid: 22.43

Jag har nog sällan varit på en så fioltät fest, och dessutom folk som kan spela på dem. Hela fyra stycken, fast en visade aldrig sin förmåga. Finsk tango på fiol var riktigt tjusigt. Det såg kul ut när Gunnar bar Lallas fiolväska hit, fick vibbar till gangsterfilmer.

Nu håller de på med folklekar – Lasse går i ringen. Det börjar kännas som att jag råkar ut för såna varje helg numera. Vi körde ju en hel massa på FS-helgen också. Nu är jag inte med. Men det såg kul ut när Burken var midsommarstång nyss.
Tokigt. En hel del småtokiga inslag på festen överlag. Det är döda musmammor och en tomte som fryser ihjäl och massa snusk i aristokratin i punklåtar, och ja, jag vet inte vad!

Namn: Ted
Tid: 2257

Lasse går i ringen var roligt. Nu dansar spelar några hambo.
Jag känner mig gammal... jättegammal. Förr fanns det inget som hette blogg. Nu måste man lära sig slovakiska för att ens kunna använda detta medium. Det är väl så när man går på jungfruelig mark. Ungefär som med hambo.

Namn: Johanna
Tid myyyyyyyyyyyycket sent

Nu har vi roat oss hela kvällen. Proppat i oss god mat, grätit över döende djur i rabatterna och blivit fullfjädrade magdansöser (kanske även magdansörer...).Svettiga och glada förklarar vi nu november vär kärlek (vem är det som har flyttat på å???!!!) och funderar över vilken melodi som Lasse igentligen tycker bäst om...)
Tack för en JÅTTEtrevlig kvåll!!

Namn: Sergio Antonio Gutierrez Manzanares
Tid: 23:29

Noviembre noviembre, nu börjar tiden ta slut och det brukar den gör ibland..festen var hur bra som helst, på många sätt, mycket dans och det är roligt, mycket gott att äta och trevligt folk...efter en dags kurs kan det aldrig vara dåligt med fest. Tack Liza och Kristina och alla ni andra som tror er vara trevliga.

Jämställdhet i Sverige

Synd att jag inte hade min kamera med mig idag. Annars hade jag tagit en bild och skickad den till Slovakien så de ser hur jämställdhet funkar i Sverige. Även duvar och änder kan existera bredvid varandra, dela mat och promenera i gator av Örebro. Sött!

Fest

Jag kommit nyss från festen "47" =) De som var med vet varför den kallas 47 och det räcker att de vet. Nu sitter jag hemma och det känns jättetomt plötsligt.  Jag är trött men jag måste skriva om festen annars kunde jag inte somna. Det var såååå kul att träffa de alla. Några såg jag för första gången  men det var inget problem med det. Och några har jag inte sett ganska länge - typ: Gunnar och Lisa (henne träffade jag i somras men hon är sån människa man skulle träffa mycket oftare), Lalla och Malin (Tack för November Lalla. Vi måste träffas oftare Malin!) Ted (vad roligt han var när han sjöng.Jag liksom lyckades inte att förstå allt men bara titta på honom var roligt och jag skrattade så mycket) Sen kom människor som jag träffar ofta: Anna (från handbollen) och hennes mamma Ingrid, Bettan, Fredrik (Jag är faktiskt stölt över dig Fredrik, att du visste så mycket om oss), Inese (Tack för "speech". Det var en perfekt present), Andreas (Tack för kameran, tack för dans och glömm inte: " Oooo krasne prsia") och många många andra..jag har inte nämnt alla men jag är glad för varje person som dykt upp.

Tips promenad gick himmlabra tycker jag. Lisa vann =) med 5 rätt. Och sen Fredrik med 6 rätt. Men jag tror de skulle dela på första plats för att Lisa inte träffar oss (Kristina och Liza) varje dag. Å andra sidan, Fredrik läser inte våra bloggar....hmm..eller det kanske gör han...Jag vet inte faktiskt. Men han vet att jag bloggar i alla fall så det var rättvist.

Senare ska jag publicera bilder på oss och vinnarern. Liza måste skicka dem först. Det blev också fest blogg som också kommer publiceras senare.

Det blev mycket dans också! Sergio! Tack så jättemycket =) Dig förstod jag även =) Allt!!! Sen Lisas och Lizas Ketchup sång - vad synd att vi inte har video! Vi kanske skulle träffas igen bara för att filma vår häftigt dans! Kanske Floor filler nästa år?!!!


Det var helt enkelt kul. Små prat, mycket mat. Mums! Människor som uppträde, mycket skratt.. 

jag gillade varje sekund! Och jag är så glad att jag känner de underbara människorna! Tack att ni kom och tack att ni finns!!!! Jag vill träffa er igen! Snart! =)

Också specielt TACK till Liza som kom med idén att fira tillsammans..Då började den här helt fantastisk kvällen. THE BEST PARTY EVER!!!

Svenska

Nya viktiga uttryck Liza har lärt mig:

Han har ett lik i garderoben
Man får inte kasta stenar i glashuset
Bättre en fågel i handen än 10 i skogen

Och sen var det nåt med vatten och ån - man skulle inte gå genom ån efter vatten eller nåt sånt.

Min feminism

Är jag feminist? Ja..jag kan säga att jag är. Men direkt måste jag förklara vad handlar min feminism om. Det handlar om jämställdhet. Det handlar om respekt för båda kön. Det handlar om männsklighet.
Varför är jag feminist då och inte nåt annat? För att jag tror att det saknas kvinnligt aspekt i vårt samhälle. Jag tycker att det kvinnor och män skulle samarbeta och inte tävla eller kämpa mot varandra. Jag som feminist tycker att feminism är viktigt för att bygga kvinnors självförtroende men samtidigt tycker jag inte att det skulle göras på mäns bekostnad. Jag tycker inte att män skulle dra åt helvete..Nej det tycker jag inte.


Fredag..

Fredag betyder Idol och Liza. Eller..Liza och Idol. Vi tittade, lyssnade och förberedde vår fest till imorrn. Vad kul det blev. TIpspromenad som handlar om oss. Jag ska publicera detn efter festen =) Musik, bilder...och trevliga människor! Uuuu..jag ser fram emot dem!!!!

Om jag skulle skriva lite om Idol..Sebastian blev kvar.Synd annars kunde han komma till vår fest. Finale nästa vecka. Spännande. Sibel har gått ut idag. Hon var inte min favorit men ändå - det var inte så lätt att titta på henne och tänka om hennes känslor just då hon stog där och tittade på sin Idols väg. Konstig. Hon klarade sig så långt och puff - ut! Är det rättivst att låta nån uppleva nåt so specielt och sen ta det från människan. Ja..sånt är livet..men jag tycker fortfarande att vi måste ändra systemet =) Ja jag har många vänner som jobbar med datorer och programmer så de påverkar mina tankar lite.

Och när jag tittade på Agnes såg jag att hon blev jätteglad (självklart) när hon blev kvar men samtidigt kunde hon inte visa glädje. Hon var ledsen för Sibel. Vad skulle man göra i såna situationer? Varför var det inte tvärtom? Varför blev inte Sibel glad för Agnes? Varför är sorg "viktigare" än glädje? Jag tycker att det är bestämmt av samhällen och inte av naturen.
 

Några saker att göra i framtiden..eller: to do list

Vad ville jag göra i framtiden:
- Jag skulle vilja skriva en bok
- Jag skulle vilja ilustrera böcker för barn
- Jag skulle vilja adoptera ett barn och göra det  trevligt och rolgt för henne/honom att leva i den här världen


Do you wanna be liked?

Det här är roligt...=D 
http://clarako.com/I_Like_You.swf

Birthday

It´s my birthday today...wheeeppeeee =) I already got some presents and sms. Yes my friends are competing who will be the first one wishing me happy birthday..hehe. One of them wished me even yesterday..hihi..But it was because he mixed the dates a bit. In every case he won =) Hehe..Sometimes a pure luck is needed as well =)
Then I got several midnight sms, wonderful "me to you"teddybear  (I love those so much) from Madlena and little postcard with very very deep meaning from Sveta. I found it under my pillow when and where I really didn´t expect it since I live alone and Sveta is in Belarus. It was Madlena who brought both presents and put them there when I wasnt watching. I am so so happy for the surprise and mostly for all those words my friends wrote me...THANKS to all of you!!!!

23rd of november

För ett år sen snöade det jättemycket här i Örerbo..det kommer jag ihåg. Och det var underbart vackert!!! Ingen snö i år så jag försöker att prata med de som är ansvariga =) för att vi vill ha snö den 23:e!!!

23rd of november


Ge mig längre dagar!!!!

Jag har inte glömmt att blogga...Jag har ingen tid...=(

Vad Andreas hade skrivit om han hade en blogg:..del 2

Nu är det fredag igen. Fredag betyder Idol hos Kristina. Det verkar att vi har en ny tradition. Men vad ska vi göra om en månad när Idol är slut. Hmm..men det spelar igen roll. Mest viktagast är att det är roligt nu att titta på Idol med Kristina och hennes vänner.

Det var trevligt som vanligt =) Jag sjong, Kristina kastade kuddar, Madlena var nöjd med sin shampoo och Katherina var bara glad när hon hörde Celine Dions låt..

Så Jens gick ut trots att
Liza startade stor kampanj och gjorde allt för att han får stanna kvar. Här ligger en hund begraven. Varför är hon så ivrig när det gäller Jens? Har hon ens gjort nån affisch för att stödja mig? Aldrig. Det här måste vi prata om...

Sebastian sjöng You´re beautiful från James Blunt. Jag har märkt att istället  "...but I won´t lose her because I´ve got a plan.." sjöng han: "..but I won´t lose her because I´ve got a PLANE". Men vad bra för honom. Det kan vara lättare att hitta henne med ett flygplan än med nån plan. Då förstår jag också de andra ord han sjunger..." I was flying high.." Tack Sebastian för förklarning =)

 Efter Idolen gick vi till konserthuset och provade tango. Det var kultur natt i Örebro. Kristina dansade med Madlena och de var verkligen bra. Vi kom för sent och alla andra fick öva ganska mycket men det var inte nån problem för de två underbara tjejerna och i slutet var de bästa på dansgolvet. Liza och Johanna (hon som spelar fiol) var också duktiga. Nästan som Kristina och Madlena. Men nära skjuter ingen hara.

Idag fick jag päron och jul must från Kristina. Ingen pasta igen. När kommer hon att inse att jag verkligen gillade hennes pasta och ville ha dem igen. Mums. Då köpte jag big burger istället..inte så gott men vad skulle jag göra???

Jag gillar fredagar!!!

SNIPP SNAPP SNUTTillbaka till Sverige & Hur är det att vara hemma

Nu är jag tillbaka i Sverige. Planet från Bratislava var försenad så istället av kl. 18 var jag i Örebro kl.00:15. Uff..jag blev ganska trött. Jag verkligen sprang från flygplatsen till Arlanda express och när jag satt på alranda tåget och blev äntligen lungt, fick vi röd ljus och jag hade  bara 2 minuter att byta tåg på Stockholm cetral. Men jag han...
Sen kom jag tillbaka till min lägenhet och en liten present väntade på mig. Vad glad jag blev. Den var från Madlena. Tack tack =)

Det känns bra att vara tillbaka men det var helt perfekt hemma med. När jag började blogga, skrev jag att jag vet inte var precis är jag hemma. Jag tar de ord tillbaka. Den där natten innan jag åkte tillbaka till Sverige, tänkte jag lite om: Vad betyder att vara hemme för mig. Och hur vet jag att jag är hemma?
Jag har hittat flera svar: Att vara hemme betyder att vara med människor som känner mig jättebra och ser inte en främling i mig. Att vara hemma betyder att träffa nån vänn som jag inte har sett för flera månader (nästan ett år) och inte känna tiden som har stått mellan oss. Att vara hemme betyder att vara i vilken humör som helst utan att låtsa nåt annat. Hemma betyder mycket skratt och förståelse utan ord, gemensama intresse, att vara själv men inte ensam (hälsningar till Lisa), att uttrycka känslor utan att hindra de på nåt sätt, att inte ha förväntningar utan att njuta livet som det kommer. Att vara hemma betyder att hjälpa varandra och stå brevid varandra..Allt tillsammans.
Och precis sånt kände jag under de 10 dagarna i Slovakien för vilka är jag jättetacksam =)

Artetharapy

Last three days I took part in an university course focused on artetherapy. It was extremely interesting. I was "forced" to look into myself (deeper than usually) and in the end I was a bit confused. There are so many things happening deep there in our subconscious. And there are so many things I did not want to admit to myself but when being honest to do it  was the only way. But now I am happy because knowing that I can change it =) Yes for those reading this it can be a bit abstract blogg but I myself understand it =) btw.one of the conclusions about myself after the seminar is, that i do talk a lot on abstract levels and though I understand it perfectly I have to change it sometiimes cause other people get confused and this is really NOT my intention. So I will try to do my best..=)

Other wonderful thing I´ve got to realize is that I have many many things in common with many people. It´s so strange but we are so alike.  I will never ever think that I am alone with my problems/feelings/good things..And since now on I am even more thankful for every experience bad or good one because it makes me understand the others better..and that feeling is worth it..

Neonazism in Slovakia

One week ago a student of philosophy from the same University I study at was killed by neonacists in the streets of Bratislava. There are some suspections that it happened due to very simple reason: he had long hair and guitare... 
This makes me sad and full of questions.

Huge manifestation was arranged immediately. Plenty of young people, artists and few politicians gathered in our capital to challenge all citizens not to be ignorant towards violance which appears in everyday lives. All of them claimed that the latest murder would have sense only if it was the last case and the whole society will be willing to open eyes and act towards tolerance and understanding.

Several former neonazists who already left the movement described their feeling when beating a total stranger does not matter race (I do not like this word). They claimed that it gives unexplainable strenght and power even just watching the whole process. I do not understand it. There are so many other ways how to feel strong... But I understood one thing. People need to feel that they rule at least their own lives but they just feel that they are losing control. I think we should work more with this fact in schools from the early childhood. All people need to feel that they belong somewhere and that their place in life is important. There should be much more possibilities and opportunities for getting these feelings.
Schools and families and of course all kinds of communities could work more with emotions and self insight. We need to find friends in strangers around us and get rid of the feeling that almost all people around are our enemies. We have so much in common. But we do not talk about it  We definitely should do that...

Our parliament equals reality shows

It seems like all in slovak politics is solved and our parliamentarians have nothing to do so they make up some (exciting) problems all the time. I haven´t heard anything about serious political dialogues in TV news since I came home from Sweden. They just complain about each other, blame each other and swear on each other. Yes. Sad but that´s true!!!
The latest problem is "buying votes" within parliament.  Negotiation with the help of money. One parliamentarian got an offer from other parliamentarians to get her new house building finnish and some more money if she votes in accord with their wishes. She refused and talked to a leader (who is in troubles with some money transactions) of her party who in, secret, recorded the whole private (!) dialogue and showed it to police and media.
The parliamentarian who was about to be bought claims that she has never got any offer and that the recorded tape is a fake. Now it is up to judge to decide. But what to do. The record was taken illegally so another question arises..can they use it at the court? So..such problems we have in Slovakia. I just wonder if all teachers who are using all motivation because they have terrible conditions to work in, or homeless people begging in the streets (they are lucky that november has been very warm here) do care about such record.
It feels like our parliamentarians are little bit worried that reality shows with all those intrigues will get more attention than direct sendings from parliament...

Fran min temalist - del 1-Hur var det att komma hem

Nu har jag lite tid sa nu ska det skrivas =)
1. Jag saknade min blogg.Jag var antingen pa vag mellan Sala (dar jag bor) och Bratislava (dar jag studerar) eller i en av dem staderna och tankte ofta: "yeah det har vore kul att skirva om i min blogg" men tyvarr var jag verkligen upptagen. Men jag kan forsoka att komma ihag dem situationerna.

Sa..
..pa vag hem fran Sverige var planet forsenad. Jag fick vanta i Prag mer an 5 timmar. Den sista extra timme jag vantade hittade jag en magazin och jag tyckte om den verkligen. Jag laste flera intressanta och tankgjorande artiklar. En var om Steve Wozniak och Steve Jobs (Applce computers grundare) och deras filosofi. De sager att de aldrig forsokt salja mest men alltid gora bast. Och sant tycker jag om. Steve Jobs berattade lite om sitt liv vilket var ocksa ogonoppnande. Han har bara bekraftat for mig att man skulle leva varje dag och inte bara vanta tills imorrn. Ja!

..att traffa mina foraldrar kandes som vi aldrig var utan varann. Och det ar kul. De kanner mig bast. De vet nar jag inte vill prata, nar jag vill prata men vet inte hur skulle jag borja, de vet nar de skulle prata, nar de skulle prata allvarlig, nar det behovs nat skamt osv. Det kans tryggt.

...Dante var otrolig och ovanligt glad. Jag med..Han ar bast. och roligt hund. Det satted han tittar ar gulligt varje gang han gor det. Jag har sett det tusentals ganger men jag ar fortfarande amazed..
 
Hoops..nu ar det sent och jag maste till Bratislava imorgon bitti (jag har arteterapi) sa om resten i min tema list ska jag skriva nan annan dag..

Tema list

Om jag hade tid, ville jag skriva om:
- Hur var det att komma hem (Flygresa, Prag, Apple, mamma och pappa)
- Mina studier
- Uppsats
- Neonazismen i Slovakien
- Politik i Slovakien

Finns dar nat specielt ni ville veta mer om, ar det bara att skriva ett komentar

 ...jag aterkommer


Hemma snart...

Nu ska jag packa och om några timmar ska jag till Slovakien där ska jag läsa och skriva och läsa och skriva..Och hoppas att jag kommer att ha lite tid att vara med mina föräldrar och min hund. Sen vill jag till teater också.
Det kommer att vara för första gången att min brorsan ska inte vara hemma. Vem kommer att  titta på filmer med mig? Hmm..men jag ska inte titta på filmer för att jag har andra saker att göra. Så det är bra att brorsan är i Irland =)

Vad behåver jag inte packa:
handdukkar (har kanske stavat fel)
många kläder
idrottskor
vinter jacka (jag har ingen)

Vad måste jag definitivt ta med:
Böcker
USB minne
Kamera
Laddare (alla som jag har)
ISIC
Biljetter och pass (förstås)
Presenter

Hos Anna..

Ja och mina arbetskamrater (Per B.hade sagt - de andra internationella flickor) var på en besök hos Anna och hennes mamma. Anna var min handboll tränare förre året. Sen slutade hon som min tränare och blev min vän i stället =) Jag brukar hälsa på henne då och då och varje gång jag går hem därifrån är jag som en ny människa. Vi skrattar och ler jättemycket. Vi skojar och pratar allvar, mamma berättar olika historier (mest om Anna), Anna berättar om kollo och alla olika saker. Det är bra med dem att man kan prata om vad som helst. Man lär sig mycket hela tiden. De får mig att tänka.
Det känns som hemma när jag är med dem.
Det är jätteintressant och titta på dem när dem inte är överens. Som en tennis (jättespännande) match  med mycket komedi! Jag bara skrattar...Jag känner mig så lätt och trygt när jag går hem..och vill bara komma tillbaka asap.

Frågor

Jag har flera frågor som jag inte vågar fråga trots att ingenting farligt kan hända...det är kanske det. Jag är lite rädd att det inte händer nånting när jag frågar...

Idol

Nu tittade jag på Idol..(uff är det fredag igen?)..Och Jens är fortfarande med. Tusan också! Jag fattar inte. Han hänger lös varje fredag, han sjunger sämst och han är kvar...(Liza, var inte ledsen - det  verkar så att om 6 veckor ni får träffas)...

Perspective

Looking at this picture I just realize that life goes on although it doesnt
seem like that all the time...
Tree

Friends

Here we go..All together having nice time. It´s amazing how people living far from each other just meet, and then suddenly they go the same ways doesnt matter where they are...and from time to time the ways even cross..and on the crossroad there is so much friendship and laugh and understanding..
Vänner

Yupii jag skrev nåt klokt

Vad glad jag blev igen =) Lisa bloggade lite om ord själv och ensam och jag skrev ett kort komentar till det...Enligt mitt eget erfarenhet...Någon skrev att det var ganska klokt och då blev jag jätteglad..=) Men det har jag kanske redan skrivit =)

Time machine...

Nina asked me today if I would have liked to travel back in time...
Of course I would. It doesnt mean that I would like to change my experience, but I would like to come back to some situations and live them again. Who wouldn´t?..If I should change something I would maybe like to appreciate things and people more than I did. Or I would like to see them from the perspective I have now. I would definitely talked to more people than I did and I would try to believe and trust in myself more than I did..
But about life choices - I am rather satisfied with my life so far. I followed my feelings very often and i dont regret anything what I did. Maybe only what I didnt do...